Poslovna komunikacija u oblaku

Važno je biti u korak s tehnologijom. Kako ona napreduje, tako bi trebalo napredovati i vaše poslovanje, ali i način komunikacije. Prema Gartnerovom istraživanju, broj organizacija koje su migrirale svoje poslovanje u oblak znatno je porastao. Dokazano je kako tvrtke uštede čak 14% svog budžeta zahvaljujući prelasku u oblak, no osim toga koristi su mnogobrojne – poboljšava produktivnost, bolje nas povezuje s kolegama i klijentima, itd.

Poslovni email

Poslovna komunikacija je nezamisliva bez emaila, a zahvaljujući oblaku poslovnu elektroničku poštu možete čitati i sa svojih mobilnih uređaja poput tableta i pametnih telefona, uz dostupnost Internet veze. Office 365 omogućava da svi vaši uređaji budu sinkronizirani i olakšaju vam komunikaciju i onda kad niste u uredu; primjerice, kad ste na poslovnom putu ili na sastanku.

Uz to, važno je da poštanski sandučić bude oslobođen od raznih spam mailova koji ometaju organizaciju dolazne pošte. Office 365, zahvaljujući anti-spam filtriranju i anti-malware zaštiti, održava sandučić čistim od reklama i ostalih mailova neželjenog sadržaja.

poslovni-email-office-365

Uporaba raznih besplatnih email servisa može ispasti neozbiljna u komunikaciji s klijentima. Oni su u redu za privatnu svrhu, no ukoliko želite uspješno zaključiti posao, pobrinite se da zaposlenici kojima je posao komunicirati s klijentima imaju svoju adresu – djelatnik@tvrtka.hr. Preko Office 365 sustava moguće je kreirati više email adresa, ne brinući o kapacitetu i zatrpavanju fizičkog servera elektroničkom poštom, jer ga nema – sve je u oblaku!

Za uspješno poslovanje važno je imati brandiranu email adresu s nazivom tvrtke – djelatnik@tvrtka.hr. Osigurajte email s vlastitom domenom već danas!

Online sastanci

Česta putovanja na sastanke mogu puno koštati; probajte samo izbrojiti koliko ste vremena potrošili na put do lokacija, kao i budžet koji ste potrošili na troškove puta i reprezentacije. Zahvaljujući Skype for Business (Skype za tvrtke) audio pozivima i video konferencijama, koji je dio određenih Office 365 paketa, moguće je održati online sastanke putem interneta s uređaja koji vam je u tom trenutku pri ruci.

online-sastanci-office-365-skype-for-business

Jedna od korisnijih značajki Skype for Business klijenta jest da lako možete ubaciti PowerPoint prezentaciju i drugima pokazati svoje ideje. U sastanku može sudjelovati do 250 osoba – čak i onih koji nemaju Skype za tvrtke, a potrebna im je samo Internet veza i web preglednik.

Suradnja & dokumenti

Veliki broj tvrtki ima praksu interne dokumente međusobno razmjenjivati preko elektroničke pošte, što za sobom nosi i neželjene nuspojave – nepotrebno se zatrpava mail pretinac i ne postoji organizacija dokumenata.

Rješenje je – pohrana datoteka u oblak! Osim što omogućava poboljšanje organizacije, najveću ulogu ima dostupnost. Cloud usluga poput OneDrive-a omogućuje pristup s bilo kojeg tableta, pametnog telefona, računala, a dokumenti su kontinuirano sinkronizirani i može ih se direktno ubaciti kao link u email.

pohrana-podataka-oblak

Još jedan razlog zašto ne preporučujemo pohranu dokumenata lokalno na računalu: ne možete pristupiti određenom dokumentu kad se nalazite na poslovnom putu ili sastanku. Ukoliko dođe do oštećenja tvrdog diska računala, krađe ili nezgode, ništa ne može spasiti vaše poslovne dokumente. U oblaku, datoteke su na sigurnom zahvaljujući ISO/IEC 27018 standardu.

Kao dio Office 365 sustava, OneDrive po korisniku nudi 1 TB osobnog prostora , što je ekvivalentno 310 tisuća prosječnih slika ili 86 milijuna stranica Word dokumenata.

komunikacija-oblak-office-365

Comments

comments