Power BI – neka vam podaci ispričaju priču

interaktivni-izvjestaji

Menadžer ste i trebate direktoru predstaviti uspjeh svog odjela ili vam je zadaća iskopati crnu rupu vašeg budžeta? Ili pak samo želite pratiti tijek svog poslovanja kako biste uvidjeli u što ulagati?

Power BI vam može pomoći da se ne izgubite u moru podataka tj. dosadnim Excel tablicama i nedovoljno jasnim grafikonima.

Kako Power BI može pomoći otkriti priču?

Često kad radite s podacima niste sigurni kako kreirati priču sve dok te podatke ne vizualizirate. Vizualizacija je prvi veliki korak, poglavito kreiranje interaktivnih grafikona.

power-bi-visualization

Podatke ne morate ručno unositi; Power BI se može spojiti sa stotinama bazama podataka: Excel tablice, Google Analytics, Azure SQL, MySQL, SharePoint liste, Oracle baze podataka, MailChimp, Salesforce, Dynamics CRM, web stranice, itd.

power-bi-baze-podataka

Predstavite priču nadležnima

Kreirani Power BI interaktivni izvještaj možete lako podijeliti s kolegama iz organizacije, a može se pregledavati na bilo kojem uređaju. Nakon što posložite priču, pronađite najbolji način na koji ćete je predstaviti, a možete ju čak i brendirati! Sami birate koje informacije želiti podijeliti, a koje ne.

Fokusirajte se na ono što je važno

power-bi-izvjestaj

Primjeri podataka koje možete vizualizirati

  • ulazni i izlazni računi
  • zarada
  • troškovi
  • zadovoljstvo korisnika

Nadalje, ukoliko se radi o proizvodnji, moguće je pratiti: uporabe strojeva, učinkovitost procesa, razine zaliha, gubitke, itd.

U prodajnom sektoru neki od korisnih podataka bi bili: ponašanje kupaca, višekanalna prodaja, lanac opskrbe…

Power Bi je prikladan za sve industrije: proizvodnju, osiguravajuće kuće, prodaju, transportne organizacije, telekomunikacije, javni sektor, itd. Bez obzira u kojoj industriji radite, vaš se posao temelji na informacijama. U današnje vrijeme je nužno pratiti rezultate poslovanja kako biste u bliskoj budućnosti mogli poduzeti povoljne akcije.

Comments

comments