Zašto između svih servisa za Cloud pohranu odabrati OneDrive za tvrtke?

Cloud servis koji omogućava dijeljenje i upravljanje datotekama, pružajući korisnicima sigurnu pohranu, dostupnost s bilo kojeg mjesta i s bilo kojeg uređaja – to je OneDrive for Business. Kao dio Office 365 sustava, omogućava da radite brže i lakše, a ujedno je i jedini servis koji podržava zajedničko uređivanje dokumenata u realnom vremenu u Office Online i Office 2016 aplikacijama, koje su dostupne za PC, Mac i sve mobilne uređaje.

Digitalna transformacija uz OneDrive for Business pohranu

Prema statistici Microsofta, do sad je više od 350 tisuća organizacija svih veličina implementiralo OneDrive for Business. Jedan od razloga je taj što čuvanje dokumenata lokalno na računalu može biti vrlo rizično jer može doći do prestanka rada tvrdog diska, krađe računala te katastrofa poput poplava i požara. Neke od ostalih prednosti su:

  1. 1 TB osobnog prostora za pohranu – podaci se danas gomilaju velikom brzinom, zbog čega im je potrebno osigurati dovoljno prostora. 1 TB = 300 000 fotografija ili 1 000 000 dokumenata.
  2. Offline način rada – na dokumentima je moguće raditi i onda kada niste spojeni na Internet, a promjene će se sinkronizirati u oblak po ponovnom spajanju na mrežu.
  3. Zajedničko uređivanje i dijeljenje dokumenata – trenutno se nalazite u uredu, kolege na terenu, a trebate zajedno finalizirati prezentaciju? U dva klika možete na siguran način podijeliti željeni dokument.
  4. Kontrola sigurnosti uređaja – ukoliko izgubite ili vam ukradu uređaj, moguće je putem administrativnog centra izbrisati iste s popisa. Također, preko admin centra moguće je postaviti određene dozvole pristupa za datoteke.

Ako trebate još nekoliko razloga zašto bi umjesto konkurencijskih servisa trebali koristiti OneDrive for Business, pogledajte tablicu usporedbe.

Nove dodatne značajke koje će biti dostupne do kraja godine

  • Zaštita koja će omogućiti dijeljenje datoteka izvan organizacije bez potrebe za Microsoft računom, a uključivat će vidljivost sadržaja i kontrolu IT odjelu kako ne bi došlo do zlouporabe.
  • OneDrive Files On-Demand in Windows 10 – podrška za pretraživanje i upravljanje svim datotekama na OneDrive for Business i SharePoint Online timskim web stranicama, bez korištenja lokalnog prostora na računalu.
  • Multi-geo mogućnosti namijenjene za multinacionalne kompanije koje koriste OneDrive za tvrtke u Office 365.
  • File Restore – samoupravljano rješenje za oporavak datoteka koje ste slučajno obrisali, koruptiranih datoteka te onih ugroženih od raznog malware-a.

Comments

comments