Workplace Analytics – uvid u produktivnost organizacije u stvarnom vremenu

workplace-analytics

Uprava svake organizacije se svakodnevno susreće sa izazovima analize produktivnosti poduzeća i zaposlenika, na temelju kojih se donose važne strateške odluke. Workplace Analytics je novi alat koji omogućuje uvid u poslovanje i angažman zaposlenika. Koristeći podatke iz Office 365 sustava, mjere se deseci raznih ponašanja, uključujući alokaciju resursa, analizu radnih mjesta i planiranje radnih prostora.

Koji podaci se analiziraju?

Dok MyAnalytics, analitički alat u okviru Office 365 poznat od ranije, zaposlenicima pruža pregled podataka o njihovoj produktivnosti, Workspace Analytics upraviteljima pojedinih odjela ili organizacija u cijelosti omogućava pregled stopi učinka i procjenu individualne produktivnosti. Ovaj alat analizira meta podatke iz e-pošte, kalendara, dokumenata i Skype for Business-a, uključujući podatke o pošiljateljima i primateljima elektroničke pošte, naslove elektroničke pošte i oznake. To znači kako se svi podaci koje zaposlenik upiše u svoju e-poštu ili kalendar, bilo da se radi o naslovu ili sadržaju, mogu koristiti za određivanje njegovog stupnja produktivnosti. Ovi podaci pretvaraju se u skup mjernih metoda koje se mogu koristiti za razumijevanje onoga što se događa u organizaciji. Naglasak je na zaštiti privatnosti i usklađenosti, pa tako korisnici odlučuju koje će podatke generirati iz Office 365 i kako će ih primijeniti u Workplace Anaytics-u u rješavanju poslovnih izazova.

Workplace Analytics dostupan je u svim Office 365 Enterprise paketima.

Prilagođeni upiti

Kako svaka organizacija ima jedinstvena poslovna pitanja, Workspace Analytics dolazi s mogućnošću definiranja prilagođenih upita. Kako bi istražili aktivnosti i trendove unutar poduzeća, analitičari podataka mogu odabrati jedinstveni skup metrika za suradnju, te mogu stvoriti prilagođene upite i filtrirati promatranu skupinu po ulogama, funkcijama i sl.


 

Comments

comments