Teams – novi način komunikacije među timovima

microsoft-teams

Individualni rad je stvar prošlosti, a organizacije se sve više okreću timskom radu. Danas smo povezaniji nego ikad, a međusobna suradnja je sastavni dio donošenja rješenja i ključ napretka organizacije.

Predstavljamo vam revolucionarni, must have, alat – Teams! Dostupan u preview verziji od studenog 2016. u preko 180 država i na 18 jezika; dolazi u skoro svim paketima Office 365 Business i Office 365 Enterprise. Teams nudi jedinstven radni prostor koji omogućava jednostavno povezivanje i komuniciranje sa suradnicima. Ne morate fizički prisustvovati pojedinim sastancima timova ili odjela unutar organizacije da biste bili u toku i sudjelovali u raspravama, projektima i idejama.​​​

Sučelje je pregledno i lako za korištenje te daje uvid u aktivnosti unutar timova, pregled nadolazećih sastanaka, kronološki prikaz i odabir dokumenata poredanih po zadnjem korištenju – sve to uz pomoć Office Graph sustava koji u pozadini neprekidno prikuplja i analizira naše radne aktivnosti u Office 365.

Chat, chat, chat

Glavne Teams mogućnost je chat unutar tima i s pojedinim osobama. Bilo da ste sami organizirali tim, ili ste dodani u neki od timova unutar vaše organizacije, sudjelujete u grupnom chat-u, što znači da imate pregled razgovora svih sudionika određenog tima. Samim time možete pisati svoje ideje ili mišljenja na određenu temu, odgovarati, ubacivati emotikone i razne tematske crteže, povezati se na video konferenciju, uploadati razne privitke s računala ili preko OneDrive servisa.

Microsoft-Teams-chat

Također, svaki tim može otvoriti zaseban kanal vezan uz pojedinu aktivnost. Npr. unutar Marketing tima otvorite Blog sekciju u kojoj ćete se baviti blog objavama i pisati sve što s njima ima veze.

Zajednička suradnja na dokumentima

Super stvar je da kod razgovora u timu možemo u radni prostor dodati neke od Office 365 alata (Excel, Word, PowerPoint, OneNote, Power Bi, Planner, SharePoint i Team Services) i zajednički raditi unutar njih. Npr. ukoliko imamo mali projekt, vrlo lako ćemo dodijeliti uloge kroz Planner, podijeliti bilješke kroz OneNote ili zajednički dodavati brojeve i obavljati izračune unutar Excel dokumenta.

microsoft-teams-documents

U svakom slučaju, Teams daje kolaboraciji unutar organizacije jednu novu dimenziju i time ubrzava poslovne procese. Teams čini zaposlenike još produktivnijima i daje im mogućnost da od sasvim obične ideje naprave cijeli projekt. Najbolje od svega je to što je i izrazito zabavan za korištenje.

teams-office365

Comments

comments