OneDrive Version History sad radi sa svim tipovima dokumenata

onedrive-version-history

Prije nekoliko godina zajednički rad na dokumentima nije bio jednostavan kao danas. Dokumenti su se razmjenjivali putem e-pošte, čuvalo se nekoliko kopija, a promjene su se često pratile uporabom tablica povijesti verzija u samom dokumentu.

Dolaskom usluga u oblaku timovima je omogućen istovremeni rad na dokumentima na jednoj platformi, ali praćenje starijih verzija dokumenata još uvijek nije bilo jednostavno. Ipak, korisnici Office aplikacija mogli su otvarati i vratiti starije verzije dokumenata ukoliko su ih sinkronizirali na OneDrive.

Koji formate OneDrive podržava?

Osim Word, PowerPoint i Excel dokumenata, OneDrive Version History sad podržava PDF CAD datoteke, pa čak i fotografije i videozapise. Starije verzije datoteka na servisu se čuvaju 30 dana, a ukoliko se želite vratiti na prethodnu verziju datoteke, to možete učiti desnim klikom miša na datoteku.

one-drive-version-history

Prozor povijesnih verzija prikazuje datum nastanka ranijih verzija, tko ih je modificirao te njihovu veličinu. Jednostavno označite željenu verziju i klikom na Open File pregledajte ili preuzmite. Klikom na Restore zamijenite trenutnu verziju sa starijom koju ste odabrali.

one-drive-version-history-2

Razvrstavanje verzija dokumenata ima važnu ulogu kad više ljudi radi zajedno. Najčešće nisu sve promjene konačne i obično je potrebno dokument pregledati i revidirati više puta prije nego poprimi svoj završni oblik.

Comments

comments