Office 365 za edukacijske ustanove

Jeste li znali da svi hrvatski učenici, studenti, nastavnici i profesori u hrvatskim osnovnim i srednjim školama te visokoobrazovnim ustanovama sa svojim elektroničkim identitetom AAI@EduHr imaju mogućnost besplatnog korištenja Office 365 usluga?

Koja je prednost Office 365 EDU?

Prednost korištenja Office 365 usluge je u tome što omogućuje online i offline učenje, neovisno o tome gdje se korisnik nalazi. U paketu je uključena i Skype aplikacija koja omogućuje spajanje u virtualne učionice i sudjelovanje u nastavi bez fizičke prisutnosti, što dodatno povećava fleksibilnost i olakšava učenje. Zahvaljujući tome što su sve usluge iz ovog paketa dostupne online, korisnicima su putem globalne mreže podatkovnih centara smještenih na nekoliko lokacija u svijetu dostupne u svakom trenutku. Pritom treba naglasiti kako se posebna pažnja posvećuje visokoj razini sigurnosti i zaštiti privatnosti.

Isto tako, uporaba Office 365 usluge obrazovnim ustanovama omogućuje predviđanje i racionalizaciju troškova komunikacije, ali i manje troškove implementacije i održavanja ovog sustava koji se u potpunosti prilagođava potrebama svake ustanove.  Učenici i studentim kao i nastavnici i profesori koji su upoznati s Office alatima, jednostavno će i brzo obavljati zadatke i tako pridonijeti efikasnosti i pozitivnim rezultatima svog rada.

Što uključuje Office 365 Education?

1) Office aplikacije Word, Excel, PowerPoint, OneNote mogu se instalirati na do 5 računala, tableta i pametnih telefona po korisniku (besplatno dostupno samo određenom skupu ustanova), a za sve je dostupna i Online verzija aplikacija za koju je potreban web preglednik.

2) E-mail – putem Outlook klijenta može se pristupiti e-mailu kako s radne površine, tako i iz web preglednika. Svakom je korisniku na raspolaganju 50 GB pretinac, a mogu se slati privitci veličine do 150 MB.

3) Skype for Business – omogućava povezivanje s drugim korisnicima putem govornih i video poziva te dijeljenje PowerPoint prezentacija tijekom poziva.

4) OneDrive for Business nudi 1 TB osobnog prostora za pohranu u oblaku svakom korisniku. Dokumenti pohranjeni u OneDrive mogu se koristiti zajednički, a svaki korisnik ima mogućnost samostalnog uređivanja svojih dokumenata.

5) Office 365 Video – omogućuje prijenos, razmjenu i reprodukciju video zapisa na različitim uređajima.

6) Yammer aplikacija za suradnju pomoć je korisnicima u međusobnom povezivanju te dijeljenju i zajedničkom korištenju informacija.

office-365-education-edukacijske-ustanove

Comments

comments