Bookings – Online rezervacije

bookings-rezervacije

Od nedavno je dostupna nova aplikacija koja je ujedno i dio Office 365 sustava, a vezana je uz online rezervacije. Namijenjena je za mala poduzeća poput frizerskih salona, stomatoloških ordinacija, fitness i spa centara, odvjetničkih tvrtki, automehaničarskih radnji i drugih poduzeća čije se poslovanje temelji na zakazivanju termina.

Kako funkcionira aplikacija?

Bookings ima tri glavne komponente:

bookings-kategorije

  1. Web stranicu gdje klijenti mogu rezervirati termin te odabrati osoblje koje će im pružiti uslugu, a može joj se pristupiti preko mobitela ili preko Internet preglednika
  2. Grupe stranica na kojim vlasnik poduzeća može upravljati svojim uslugama, listom zaposlenika, rasporedom, definirati cijene usluga, radno vrijeme, itd.
  3. Mobilnu aplikaciju pomoću koje vlasnici poduzeća mogu vidjeti sve svoje zakazane termine, pristupiti listi klijenata i kontakt informacijama

Bookings aplikacija je dostupna samo u Office 365 Business Premium paketu.

Što se nalazi unutar Bookings aplikacije?

bookings-menu

S lijeve strane nalazi se glavni menu koji sadrži: kalendar, sekciju za podešavanje stranice za rezervacije, listu klijenata koji su rezervirali termine, listu osoblja, listu usluga, općenite informacije o poduzeću, dok u sredini svoje mjesto ima quick menu koju nudi mogućnost kreiranja termina, objavu web stranice za rezervacije, dodavanje usluga i zaposlenika.

Osim toga, možete vidjeti stanje koliko rezervacija ste odradili, koliko ste zaradili te koliko klijenata je dosad koristilo vaše usluge online rezervacija.

Kako koristiti Bookings?

Kreirali smo fiktivnu stomatološku ordinaciju s namjerom da pokažemo kako funkcionira cijeli proces od kreiranja stranice do rezervacije termina:

bookings-informacije

Informacije o poduzeću – Kao što se može vidjeti na slici, osim općenitih informacija poput adrese, telefona, email-a, možemo odabrati i valutu. Nadalje, potrebno je odrediti radno vrijeme zbog kreiranje termina, kao i ubaciti logo poduzeća za prepoznatljivost.

Kreiranje booking stranice – Samo je nekoliko opcija koje ovdje trebate odrediti – u kojem vremenskom rasponu će biti termini, opcije vezane uz otkazivanje rezervacija, notifikacije vezane uz rezervacije te prikaz boja i logotipa na samoj web stranici.

Osim toga, potrebno je kreirati listu zaposlenika, zajedno s njihovim email adresama i brojem telefona, te ubaciti usluge koje nudite – za svaku uslugu potrebno je upisati naziv, opis, prostoriju, trajanje usluge i definiranu cijenu.

Ne morate posjedovati dizajnerske i programerske sposobnosti da biste kreirali booking web stranicu! 😉

Kako rezervirati termin?

Nakon što postavite sve potrebne informacije, ovako će biti prikazane na stranici za rezervaciju termina:

bookings-online-rezervacija-termina

Zahvaljujući vrlo jednostavnom sučelju, vaši klijenti će moći rezervirati svoj termin u samo nekoliko klikova! Odabere se željena usluga, datum, vrijeme te opcionalno zaposlenik ordinacije. Upišete potrebne podatke i to je to. Vaš termin je rezerviran.

Kao vlasnik poduzeća imate uvid u kalendar svih rezervacija, kao i u listu klijenata.

Rezervacije preko Facebooka

Ako nije na Fejsu, nije se desilo! 😀 Moguće je dodati Book Now gumb na Facebook stranicu vašeg poduzeća, a proces rezervacije je sličan onome preko web stranice.

bookings-online-rezervacija-facebook

Kao što vidite, cijela Bookings aplikacija se može podesiti u manje od 10 minuta; ovisno koliko zaposlenika i usluga imate, taj broj naravno može varirati.

Comments

comments