Microsoft priprema GDPR podršku za svoje poslovne korisnike Cloud usluga

Opća uredba EU o zaštiti osobnih podataka najvažnija je promjena u zakonodavstvu EU kad je riječ o sigurnosti osobnih podataka, posebice u informatičkom okruženju. Što god da radimo, u ovom okruženju ostavljamo trag i postajemo potencijalna meta neovlaštenih upada u baze podataka te na naše osobne podatke. U cilju zaštite i manje vjerojatnosti neovlaštenog pristupa osobnim podacima, Europska unija je donijela Opću uredbu o zaštiti podataka (General Data Protection Regulation, GDPR) koja od poduzeća i institucija zahtjeva prilagođavanje poslovanja novim zahtjevima vezanim uz sigurnost IT sustava, brzog otkrivanja i reakcije na sigurnosne prijetnje i povrede podataka, oporavak podataka i informacija, a sa ciljem ostvarenja uspješnih poslovnih rezultata.

Microsoft je prvi pružatelj usluge poslovanja u oblaku koji nudi poslovanje u skladu s Općom uredbom EU o zaštiti osobnih podataka

Opća uredba EU o zaštiti osobnih podataka zahtjeva zaštitu osobnih podataka neovisno o tome gdje su poslani ili pohranjeni. Microsoft se obvezao do 25. svibnja 2018. godine uskladiti sve svoje usluge u oblaku s Uredbom, a već sada nudi nekoliko uputa u svojem Trust Centru, kao i vodič koji donosi sve potrebne informacije o usklađivanju poslovanja putem usluga koje nudi s novom Uredbom, posebice u radu s uslugama u oblaku kao što su Office 365 i Azure.

Pritom treba reći kako je Microsoft bio prvi pružatelj usluge poslovanja u oblaku za poduzeća te je već pritom potvrdio svoju strogu kontrolu prijenosa podataka u Europskoj uniji. Tako Microsoft Azure ima 53 certifikata i potvrda, a Microsoft Cloud podržava sve inicijative poduzeća za usklađivanje poslovanja poduzeća s Općom uredbom EU o zaštiti osobnih podataka u više od 100 vlastitih podatkovnih centara i preko 200 usluga u oblaku.

Zašto poslovati u Microsoft okruženju u oblaku?

Usredotočenost na privatnost i sigurnost temelj su povjerenja i uspješnog poslovanja što korisnicima omogućuje veću produktivnost, ali i sigurnost poslovanja. Microsoftova kompatibilnost s Općom uredbom EU o zaštiti osobnih podataka jamstvo je takve uspješnosti.

Comments

comments