Informatička tehnička podrška – zašto je važno imati support?

it-support

Tehnologija je bitan dio svakog poslovanja, a kad dođe do tehničkih poteškoća, kod većine tvrtki dolazi do zastoja u radu. Bez obzira na veličinu, svaka bi tvrtka trebala imati učinkovitu i pouzdanu IT korisničku podršku. Zasigurno posjedujete zdravstveno osiguranje, auto osiguranje, osiguranje kuće od provala i mogućih katastrofa? Na ekvivalentan način poželjno je osigurati i vlastiti biznis.

Zašto je važna IT podrška?

Brojni su razlozi zbog kojih je potrebno imati IT podršku (usluge):

  1.  Sigurnost informacija – Tvrtke posjeduju osjetljive i ključne informacije poput plaća, financija, baze podataka odjela ljudskih resursa i slično. Pomoću IT podrške, povjerljive informacije ostaju sigurne od hakera i raznih zlonamjernih akcija. Zadaća podrške je da cijelo vrijeme prati stanje sigurnosti, ali i da osigura da povjerljive informacije ne procure iz tvrtke.
  2.  Sigurnost od virusa – Jedan od glavnih zadataka odjela IT podrške je osigurati sigurnost računalnih sustava od raznih virusa i sličnih prijetnji. Uloga IT odjela je pružiti kombinaciju antivirusne zaštite kako bi zaštitili uređaje.
  3.  Praćenje sustava – Važno je pratiti rad i status sustava kako bi se na vrijeme prepoznale sumnjive radnje te uklonili eventualni sigurnosni propusti i prijetnje prije nego postanu problematični i štetni za poslovanje.

Zašto je IT support važan i za mala te srednja poduzeća?

Samo zato što imate malu tvrtku ne znači da ne morate imati IT podršku!

Realno je da malim poduzećima ne bi odgovaralo zaposliti IT stručnjaka, već bi mnogo povoljnija solucija bila ugovoriti neku vanjsku tvrtku da taj dio posla radi za njih.

Zamislite samo koliko bi vas koštao ozbiljniji problem i gubitak važnih podataka.
Velika je vjerojatnost da može doći do tehničkih problema u neodržavanom sustavu, primjerice ukoliko dođe do zatajenja servera ili do sigurnosnog napada. Rješavanja takvih situacija mogu puno koštati, no nemogućnost obavljanja djelatnosti najčešće košta još više.

Ne samo da IT podrška može ukloniti probleme, već prvenstveno može uočiti rizik i slabosti unutar sustava te prevenirati neugodne situacije.

 

Comments

comments