Upravljanje ljudskim resursima – Dynamics 365 for Talent

dynamics-365-for-talent-ljudski-resursi

Predstavljamo novu uslugu u oblaku koja uključuje administraciju ljudskih resursa (HR), planiranje zapošljavanja u poduzeću te zapis iskustva zaposlenika, koristeći Common Data Services kao model za pohranu podataka. Neke od mogućnosti dolaze iz Dynamics 365 ERP Operations / Dynamics AX alata, te pritom zadržavaju njihovu funkcionalnost. Pored toga, ova aplikacija omogućuje dva nova radna procesa iz područja upravljanja ljudskim resursima vezano uz zapošljavanje najboljih kandidata, a integrirana je i s LinkedIn poslovnom društvenom mrežom.

Prepoznavanje talenata

Jedan od izazova s kojima se odjel ljudskih resursa suočava prilikom novih zapošljavanja su neobjedinjeni izvori podataka, koji uključuju LinkedIn profile, životopise i trenutne prijave na otvorene natječaje.

Prilikom razgovora za popunjavanje radnog mjesta i testiranja kandidata, HR menadžeri često nemaju dostupan potpun profil kandidata te troše značajnu količinu vremena na integraciju različitih izvora, ili jednostavno gube vrijeme na razgovor s kandidatima koji ne zadovoljavaju tražene kriterije. Izravnim povezivanjem s LinkedIn Recruiterom Dynamics 365 for Talent omogućuje uvid u potpuni profil kandidata, a povezanost s Office 365 sustavom omogućuje transparentniji proces zapošljavanja. Kako bi se pronašli što bolji kandidati, uporabom LinkedIn Recruitera HR timovi mogu definirati kriterije za zapošljavanje kandidata poput razina vezanih uz strane jezike ili određenih stečenih vještina. Zahvaljujući Dynamics 365 korisničkom sučelju, HR menadžeri imaju uvid čime se njihovi regruteri bave te na taj način mogu detaljno pratiti kandidate za određema radna mjesta, kao i sve faze selekcijskog postupka.

Dynamics 365 for Talent donosi mnoge prednosti iz perspektive organizacijskog upravljanja ljudskim resursima te pridonosi produktivnosti poduzeća.

Unutar Dynamics 365 for Talent sučelja može se organizirati raspored razgovora s kandidatima i predložiti im odgovarajuće vrijeme sastanka, koje će se potom odmah zabilježiti i u kalendaru, a uz to se prati i odgovaranje kandidata na upućene pozive. Tijekom ili nakon razgovora s kandidatom mogu se kreirati povratne informacije o kandidatima, koje postaju dostupne cijelom HR timu, a koji potom odlučuje o slanju konkretne ponude i kasnijem zapošljavanju prepoznato najboljeg kandidata.

Zapošljavanje kandidata

ljudski-resursi

 

Zapošljavanje pravih kandidata ne znači nužan uspjeh u smislu troškova zapošljavanja i produktivnosti. Dynamics 365 pruža dodatnu podršku i za upravljanjem ovim dijelom procesa zahvaljujući mogućnosti kojom se novim zaposlenicima pomaže pri usvajanju kulture poduzeća. To uključuje i podršku u prvim radnim danima, kroz predloške koji sadrže niz aktivnosti koje HR timovi i odabrani kandidati moraju ispuniti prije dolaska na posao, kao i informacije koje će nove zaposlenike pripremiti za prvi radni dan. Te informacije mogu se odnositi na logističke detalje poput informacija o parkingu, sigurnosnom sustavu u zgradi poduzeća, ali i više detalja o radnom mjestu i načinima kako pridonijeti uspješnom poslovanju.

Zahvaljujući integraciji s LinkedInom, predlošci mogu predstaviti nove zaposlenike njihovim radnim kolegama i omogućiti im kontakt i prije dolaska na posao, ali i spojiti nove zaposlenike s kolegama s kojima su ranije radili kod drugog poslodavca ili se školovali u istim školama. Jednom definirani predložak može se prilagođavati i iznova koristiti u procesu zapošljavanja.

dynamics-365-for-talent

Comments

comments