Planirate kupiti Office 365 licencu, no što nakon kupnje? 

office-365-collaboration

Svi smo nešto čuli o Office 365 sustavu, trenutno jednoj od popularnijih usluga vezanih uz poboljšanje poslovanja koja, za razliku od standardnog Officea, omogućuje rad u pokretu, tj. instalaciju na više uređaja i uporabu dodatnih aplikacija u oblaku koje nam pomažu u komunikaciji i svakodnevnom izvršavanju poslovnih obaveza.

Kako kupiti Office 365 licencu?

Recimo da ste se odlučili za kupovinu. Kako? Imamo dva načina kupovine:
• direktno preko Microsoft web stranice
• preko kompanija koje surađuju s Microsoftom i kao takvi se nazivaju Microsoft Partneri.

Razlika je u tome što vam MS partneri dodatno mogu ponuditi uslugu savjetovanja, kao i implementacije Office 365 sustava i migracije stare e-pošte i podataka na novi sustav.

Koraci kod postavljanja Office 365 usluge

U nastavku ćemo proći samo dio zahvata koji je bitan za uspostavljanje i korištenje O365 usluge u poslovanju:

  1. Planirajte vaše postavljanje – bilo da postavljate O365 za jednu osobu ili za deset, preporučljivo je potrošiti određeno vrijeme na kvalitetnu pripremu, kako ne bi došlo do iznenađenja prilikom postavljanja
  2. Izradite korisničke račune i pridružite ih domeni koju posjedujete
  3. Dodijelite potrebne licence odgovarajućim korisnicima, što se može odraditi na dva načina: pojedinačno, ili na više korisnika odjednom
  4. Ažurirajte domenu i migrirajte mailove na Office 365 (ovaj korak je sam za sebe dosta tehnički složen)
  5. Educirajte korisnike o uporabi Office 365 usluge.

Nakon što se postave osnovne opcije, svi korisnici mogu međusobno surađivati, pohranjivati dokumente i međusobno se organizirati. Korisnici se mogu prijaviti na Office 365 portal preko https://portal.office.com adrese, sa svojim korisničkim imenom i lozinkom.

portal-office-device

Proces implementacije zahtijeva stručni pristup, stoga je preporuka izabrati Microsoft partner za obavljanje takvih poslova. Migracija starih e-mailova i drugih podataka je ozbiljna stvar kojoj također treba pristupiti sa stručne razine.

office-365-implementacija

Comments

comments